понеделник, 20 януари 2020 г.

Caserecce с риба тон, червен лук и розмарин

RioMare

Най-добрата риба тон - искаш ли я?
Купувал си други марки и си разочарован?
Не се учудвам и аз съм го правил, последния път си взех от кварталния супермаркет,
бях обещал на сина ми паста с риба тон, направо я обожава.
За съжаление не беше това което очакваме, бяхме разочаровани и се зарекох повече да не правя компромис с качеството.
Не го прави и ти още повече, че сега можеш да я вземеш само за 16.50лв.
Побързайте на свършване е ...
За да ти спестя търсенето, взех една рецепта от сайта на RioMare и я преведох за теб, ето я:
Caserecce с риба тон, червен лук и розмарин
Време: 15 минути
Трудност: лесно
Съставки за четирима души:
     350g penne или други видове къса паста
     160 г рио маре, риба тон в зехтин
     2 глави червен лук
     2 малки клонки розмарин
     30 г зехтин extra virgin
     100 мл. бяло вино
     Сол
     Прясно смлян черен пипер

подготовка
1. Напълни голяма тенджера с вода. Добави сол и изчакаи да заври. Добави пастата и готви според указанията на опаковката.
2. Нарежи лука на дебели резени, запържи в тиган с олио. Добави вино и готви, докато се изпари. Добави наситнения розмарин и щипка сол. Готви на слаб огън, като разбъркваш, докато лукът омекне.
3. Отстрани от огъня и добави изцедена риба тон.
4. Изцеди макароните и добави към сместа. Поръси с прясно смлян пипер и се наслаждавай.
Друга идея:
Завърши макароните с настъргано сирене пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар